Back

Cartell oficial

Alex i Paula Díaz, conegudes en xarxes com a hanavbara, són dos artistes bessones de Barcelona nascudes el 1998. S’han popularitzat a internet pel seu nostàlgic art inspirat en l’anime dels 90. L’art ha estat present a les seves vides des que tenen ús de raó. Van créixer veient l’anime que donaven per la tele, i el seu passatemps preferit era dibuixar i crear les seves pròpies històries i personatges. Van estudiar animació 3D i efectes visuals, però la seva passió sempre ha estat la il·lustració, que han après de manera autodidacta.

Van començar a publicar el seu art a les xarxes socials el 2018, i des de llavors l’èxit de les seves reinterpretacions d’anime, sèries d’actualitat i videoclips no han deixat d’augmentar. Així, compten amb més d’un milió entre Instagram i Twitter. Els seus fanarts s’han fet tan virals que han arribat a ser vistos i comentats per cantants internacionals com Dua Lipa, Rosalía o Halsey; actrius com Jung Hoyeon (El joc del calamar) i artistes de Kpop com Twice, Hyuna o Sunmi, entre altres.

Han treballat per al famós videojoc Genshin Impact, creant la seva pròpia versió d’opening d’anime. També han creat visuals per a grups de Kpop, Jpop i artistes americans, com LOONA o Stephanie Poetri; i marques de roba, com Skoot Apparel. Des del 2018 tenen una botiga online pop-up on venen el seu marxandatge amb els seus inconfusibles dissenys. Actualment estan treballant en allò que sempre ha estat el seu somni: crear un còmic amb guió i il·lustracions originals, que esperen que sigui publicat properament.